Du är här: Systemvård > Översikt

Översikt -

Modulen Systemvård i MONITOR innehåller rutiner som inte används i det dagliga arbetet. Det är t.ex., olika inställningar, skapande av grundläggande tabeller, rutiner för rensning i rörliga- och statistikregister, uppläggning av skrivare, användare och rättigheter. Rutiner för det dagliga arbetet finns i de övriga modulerna. Systemvård består av 7 st undermoduler. Dessa är:

Allmänt

Inställningar och parametrar för hela systemet. Här finns t.ex. fönster för att uppdatera företagsinformation, hantera olika nummerserier, skapa kontoplan, beskriva orderdokument, m.m.

Tabeller

Här skapas de enkla och generella tabeller som används av systemet. T.ex. olika betalningsvillkor, artikelkoder, valuta, m.m.

Rensningsrutiner

Här finns bl.a. rensningsrutiner för att underhålla rörliga register och statistikregister. Med rörliga register menas order- och reskontraregister. Statistikregister är register som fylls på vid rapporteringar. Här går det även att ta bort kvarvarande låsningar på olika poster som kan uppstå om dessa inte stängs på ett normalt sätt.

Skrivare / Användare

Här finns rutiner samlade för att registrera skrivare, grupprättigheter och användare.

Dokumenthantering

Här finns en rutin för att skapa olika dokument för företagsanpassade instruktioner till alla rutiner. Med tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad finns ytterligare tre rutiner:

1. Uppdatera dokumentsökvägar som är en rutin för att registrera sökvägar till externa filer som ska kunna kopplas till olika poster i databasen.
  2. Dokumentvisning som är en dokumentvisningsrutin.
  3. Undantag dokumentvisning som är en rutin för att koppla annat dokumentvisningsprogram till vissa filtyper.

Agenten

Denna undermodul hör till tilläggsfunktionen Agenten. Här finns rutiner för att skapa automatiska körningar, resultatbevakning samt skapa bevakningsuppdrag.

EDI

Här finns rutiner samlade som berör EDI-inställningar och EDI-importfiler. Här finns även rutiner för externa kategorier och användare som används till e-handelslösningar kopplade till MONITOR.

Concept Link IconSe även