Du är här: Systemvård > EDI > Översikt

Översikt

Under EDI i Systemvård finns rutiner samlade som berör EDI-inställningar och EDI-importfiler. Här finns även rutiner för externa kategorier och användare som används till e-handelslösningar kopplade till MONITOR.

EDI-kopplingar

Här skapas kopplingar (sökvägar) till kataloger på disk där EDI export- och importfiler ska lagras. Varje koppling beskriver om det är ett in- eller utgående meddelande, format, sökväg och filnamn, typ, benämning, samt hur många versioner bakkopior som ska skapas vid körning av MEDI. Varje koppling identifieras med ett radnummer. Här visas också vilken aktuell bakkopia som skapats.

EDI-Data

Denna rutin används för övervakning och underhåll av in- och utgående EDI-meddelanden i databasen. Ingående nya EDI-meddelanden kan hämtas upp här sedan de kopierats in från importfilen med MEDI. Utgående EDI-meddelanden kan hämtas upp här sedan export skett vid utskrift i Plocklista och Utskrift EDI-fakturor i Försäljning.

Manuell MEDI

Här körs manuell inläsning av import-filer i databasen för EDI-import. Exportfiler skapas också för utgående EDI-meddelanden.

Visa Medi2.log

Här går det att visa en logg från de körningar som gjorts av MEDI. Syftet är för felsökning, om inte körningarna av MEDI lyckats kan innehållet i filen skickas för analys till supportavdelningen på Monitor ERP System AB.

Externa kategorier

Detta tillhör en tilläggsfunktion för e-handel.

Externa användare

Detta tillhör en tilläggsfunktion för e-handel.