Du är här: Systemvård > EDI > Manuell MEDI > Allmänt om Manuell MEDI

Allmänt om Manuell MEDI

Varför denna rutin?

Denna rutin används för att manuellt läsa in nya EDI-meddelanden från importfiler som skapats av en EDI-brygga. Samtidigt som import sker tas också EDI-meddelanden ut till en exportfil om sådana kopplingar finns. I fönstret MEDI går det att välja vilka importer och exporter som ska göras.

Programmet som körs med denna rutin heter "MEDI.EXE" och är ett fristående program som följer med till MONITOR. MEDI sköter alltså överföringen av EDI-meddelanden i en importfil, som skapats av EDI-bryggan, och förs över till databasen i MONITOR. Omvänt sköter MEDI även överföringar från databasen till en exportfil för EDI-bryggan. Import/export-filerna är textfiler. Textfilernas namn och sökväg till dessa specificeras i den särskilda rutinen EDI Kopplingar.

Innan och efter körningen av MEDI går det att underhålla och övervaka att export och import av EDI-meddelanden blir korrekt. Detta görs i rutinen EDI Data.

MEDI kan också köras automatiskt vid import/export i berörd rutin, t.ex. Order / EDI-import i Försäljning. Detta anges i så fall på kopplingen i EDI kopplingar. Det går även att köra MEDI efter ett tidsschema. Detta sätts upp med hjälp av tjänsten Schemalagda aktiviteter i Windows. Läs mer om det under kapitlet EDI i handboken Tillämpningar.

Det är också viktigt att komma ihåg att den användare som kör MEDI härifrån måste ha rättighet att skriva och ta bort filer i de kataloger som är specificerade i EDI Kopplingar. Detsamma gäller om MEDI körs automatiskt från t.ex. Order / EDI-import. Körs MEDI efter ett tidsschema i Schemalagda aktiviteter är det användarkontot som kör aktiviteten som behöver motsvarande rättigheter i katalogerna.

En logg från körningar av MEDI kan tas fram med valet Visa Medi2.log under EDI på rutinmenyn.

Fönsterfunktioner

Det finns inga särskilda fönsterfunktioner i denna rutin.