Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Översikt

Översikt

Under Dokumenthantering i modulen Systemvård finns menypunkten Uppdatera instruktion som används för att skapa egna rutinbeskrivningar eller instruktioner till de olika rutinerna i MONITOR.

Med tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad aktiveras ytterligare tre menypunkter: Uppdatera dokumentsökvägar, Dokumentvisning och Undantag dokumentvisning. Det är rutiner för att skapa sökvägar till olika mappar med dokument och ritningar t.ex., dels för visning av dessa dokument och dels för att lägga in undantag från viewer för olika filtyper. Sökvägarna som skapas används sedan vid koppling av dokument med Dokumentvisningsknappen till olika artiklar, kunder, leverantörer eller order.

Nedan ges en kortfattad beskrivning av samtliga rutiner i ett komplett system, under Dokumenthantering i Systemvård. Notera att rutinerna hör till tilläggsfunktionen Dokumenthantering som måste köpas till separat.

Uppdatera instruktion

Detta är en enklare ordbehandlare som används för att skapa egna rutinbeskrivningar eller instruktioner för varje rutin som används i MONITOR. Instruktionerna lagras i företagsdatabasen och kan sedan hämtas för varje rutin på Fönstermenyn under Hjälp | Instruktion eller på knappen i under Fönsterfunktioner. Instruktioner kan även sparas och hämtas på disk som RTF-filer.

Uppdatera dokumentsökvägar

Tilläggsfunktion. Här skapas sökvägar till mappar lokalt eller på en filserver. Dokument i dessa mappar går det sedan att registrera så att de blir tillgängliga att kopplas till olika poster. De dokument som kan vara aktuella att kunna koppla kan vara t.ex. ritningar, kontrollinstruktioner, avtal, osv. Dokument kopplas till en post med knappen Dokumentvisning som finns bredvid kommentarsrutan i respektive registreringsrutin då Dokumenthantering är installerad.

Dokumentvisning

Tilläggfunktion. Används för att kunna granska olika dokument i ett inbyggt visningsprogram (viewer). Med Dokumentvisning går det även att granska dokument i valfria mappar. Programmet har stöd för ett antal olika filformat till olika vanliga program som CAD, ordbehandling, kalkyl, bildbehandling, osv.

Undantag dokumentvisning

Tilläggsfunktion. Används för att lägga in undantag för granskningsprogram till vissa filtyper, från viewer som annars är förvalt granskningsprogram. Undantag kan vara generella eller unika för olika användare.