Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Dokumentvisning > Allmänt om Dokumentvisning

Allmänt om Dokumentvisning

Varför denna rutin?

Dokumentvisning är en rutin som ingår i tilläggsfunktionen Dokumenthantering. I rutinen finns ett integrerat visningsfilter som heter RxViewX och är framtaget av Rasterex http://www.rasterex.se.

Läs mer om de funktioner som ingår i den version av RxViewX som följer med i MONITOR.

Läs mer om vilka filformat som stöds.

Dokumentvisning kan öppnas från andra rutiner för att koppla/koppla bort filer och visa redan kopplade filer till poster i MONITOR databasen, men kan även användas som en fristående rutin för att visa filer.

Vid koppling av filer så kommer systemet ihåg från vilken mapp du som användare senast kopplade en fil och föreslår samma mapp när du senare kopplar en fil igen.

Dokumentvisningsfönstret går att maximera/återställa till normalstorlek genom att dubbelklicka på fönstrets namnlist.

Olika sätt att anropa Dokumentvisning

Funktionerna för att koppla/koppla bort filer i dokumentvisningsfönstret finns bara då fönstret är öppnat från andra rutiner. Det förekommer tre olika fall då Dokumentvisning kan öppnas:

RxViewX egenskaper för dokumentvisning

Under Inställningar | Egenskaper för dokumentvisning... på Fönstermenyn går det att ställa in egenskaper för filter setup i RxViewX. Det är ett antal inställningar rörande XREF-paths, Font-paths m.m. för dokumentvisningen. Notera att detta val endast finns när användaren är inloggad som ADMIN.

Hantering av "hybrid" pdf-dokument

I vissa fall kan pdf-dokument som skrivs ut bli blanka. Det rör sig då om s.k. "hybrid" pdf-dokument som innehåller bakgrundsbilder och text som lagts på ovan bilderna med t.ex. Adobe Acrobat. Då går det att ange en parameter i filen monitor.ini i mappen Monwin\ini för att hantera dessa hybrid pdf-dokument. Leta upp sektionen [MONVIEW] i monitor.ini och ange parametern AllowHybridBmpPrint = 0 i den sektionen om detta problem uppstår.

Vissa pdf-dokument som innehåller stora bilder och som skrivs ut i stora format som A3, kan göra att minnet i skrivaren tar slut vid utskriften. Sätt då ovanstående parameter AllowHybridBmpPrint = 1 om detta problem uppstår (detta är också standardinställningen, om parametern inte finns med i monitor.ini).

Om sektionen [MONVIEW] inte finns i monitor.ini går det lägga till den manuellt. Den sektionen skapas annars om någon egenskapsinställning gjorts med ovanstående menyval "Inställningar | Egenskaper för dokumentvisning...".