Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Dokumentvisning > Dokumentvisning som fristående rutin

Dokumentvisning som fristående rutin

Det går att använda Dokumentvisning som fristående rutin genom att öppna fönstret från Rutinmenyn. Då rutinen öppnas visas ett dialogfönster där det går att välja en fil att visa från filsystemet.

I det här läget finns det två inställningar under Inställningar på Fönstermenyn, som kan vara värda att komma ihåg: Visa fil vid koppling samt Skriv alltid monokromt. Se mer om dem nedan. Läs mer om övriga funktioner i fönstret.

Fönsterfunktioner

Välj Arkiv | Öppna... för att välja en fil på disk att visa.

Välj Skriv ut för att skriva ut en öppnad fil.

Välj Inställningar | Rotera och välj ett alternativ på menyn för att rotera bild 0, 90, 180 eller 270 grader.

Välj Inställningar | Sätt bakgrundsfärg och välj mellan Vit, Grå eller Svart bakgrundsfärg. Detta slår igenom bara på ritningsfiler.

Välj Inställningar | Visa fil vid koppling för att filer antingen ska visas eller ej vid koppling av fil på en post. Det här alternativet är här förvalt. Avmarkera för att snabba upp registrering av många olika kopplingar. Det val som görs är sedan förvalt då Dokumentvisning öppnas vid koppling av fil från en annan rutin.

Välj Inställningar | Skriv alltid monokromt för att tvinga monokroma utskrifter av kopplade dokument. Monokroma utskrifter kan vara ett bra alternativ vid utskrift av bilder/ritningar i färg på en svartvit laserskrivare. Dessa skrivare försöker tolka färger i gråskala, med resultat att vissa nyanser kanske inte syns på en utskrift.

Välj Inställningar | Egenskaper för dokumentvisning... för att göra diverse inställningar som hör till visningsfiltret RxViewX. Det är enbart användare ADMIN som kommer åt detta alternativ.