Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Dokumentvisning > Dokumentvisning vid koppling/visning av fil

Dokumentvisning vid koppling/visning av fil

Då ett dokument ska kopplas/visas på en post i en rutin (t.ex. i Uppdatering artiklar) öppnas Dokumentvisning i läge för att koppla filer.

I detta läge går det att visa de dokument som finns kopplade sedan tidigare på posten, det går att koppla nya filer, koppla ifrån filer samt välja automatisk utskrift för en kopplad fil (automatisk utskrift gäller bara vid koppling av dokument till operationer, order, offert och förfrågan).

Fönstret är indelat i två områden. I det vänstra området visas filnamn för kopplade filer, där finns även olika funktioner på Informationsmenyn på höger musknapp. I det högra området visas den fil som är markerad i det vänstra området. Läs mer om övriga funktioner i fönstret.

Fönsterfunktioner

Välj knappen Koppla fil… för att koppla en fil från en registrerad sökväg.

Välj knappen Koppla ifrån fil för att ta bort koppling till markerad fil på posten.

Välj knappen Avbyt för att avbryta.

Välj knappen OK för att registrera koppling eller borttag.

Markera Automatisk utskrift om den kopplade filen ska skrivas ut automatiskt med grunddokumenten. Då går det att välja orientering (stående eller liggande) samt en av de externa skrivarna Extern 1-Extern 3 eller Auto. Vilken skrivardrivrutin som ska gälla för dessa externa skrivare väljs per användare i rutin Användare. (Automatisk utskrift gäller bara vid koppling av dokument till operationer, order, offert och förfrågan.)