Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Undantag dokumentvisning > Allmänt om Undantag dokumentvisning

Allmänt om Undantag dokumentvisning

Varför denna rutin?

Undantag dokumentvisning är en rutin som ingår i tilläggsfunktionen Dokumenthantering. I det här fönstret går det att lägga in undantag från det inbyggda visningsprogrammet i MONITOR. Undantag kan läggas in per användare eller generellt för alla användare. Med undantag menas att använda associerat program i Windows eller välja ett särskilt program för visning av dokument av en viss filtyp, istället för det inbyggda visningsprogrammet.

Undantag kan det bli aktuellt att lägga in om det t.ex. är en kopplad ritning i ett filformat som inte stöds i visningsprogrammet eller om det t.ex. är en användare som ska kunna öppna en kopplad kontrollinstruktion direkt i Word istället för att fylla i uppgifter.

Undantag som lagts in gäller omgående i en rutin där det går att visa kopplade filer.

Obs! Om ett undantag läggs in för en filtyp som inte stöds i visningsprogrammet går det inte att utnyttja automatisk utskrift av kopplade filer då en tillverkningsorder skrivs ut.

Läs i hjälpen för rutin Dokumentvisning vilka filformat som stöds.