Du är här: Systemvård > Tabeller > Varugrupper > Fliken Varugrupp

Fliken Varugrupp

Tabellen Varugrupper har två funktioner. När artiklar registreras kopplas varje artikel till valfri varugrupp. Eftersom varje varugrupp är kopplad till separata försäljning- och inköpskonton , kommer dessa konton att hämtas automatiskt i samband med fakturering/inköp. Här anges även benämning på varugrupper.

Vid utskrift av försäljnings- och inköpsstatistik finns även selekteringsmöjligheter på varugrupp.

Kolumnen Alias längst till höger används för att kunna utvinna data för varugrupper till MONITOR Beslutsstöd.