Du är här: Tillämpningar i MONITOR > MONITOR-till-MONITOR > Dra-och-släpp xml-fil för registrering

Dra och släpp xml-fil för registrering

I ett e-postmeddelande med inköpsorder som du får från kunden är ordern även bifogad som en xml-fil. Leverantören kan då dra xml-filen direkt från e-postmeddelandet och släppa den i rutinfönstret Registrera kundorder eller i rutinmenyn i MONITOR.

Funktionen med "dra-och-släpp" fungerar både från vanliga e-postprogram, som t.ex. Outlook, Lotus Notes och Thunderbird, men även från filsystemet via Utforskaren.

Om MONITORs programfönster är minimerat eller dolt av andra program drar du filen från e-postmeddelandet och håller den först över MONITOR-knappen i Aktivitetsfältet i Windows, varvid MONITORs programfönster aktiveras.

Dra xml-filen och håll den över MONITOR-knappen.

Därefter drar du xml-filen vidare till rutinmenyn i MONITORs programfönster. Muspekaren visar då ett plustecken och du kan släppa filen.

Dra och släpp xml-filen på rutinmenyn.

Filen identifieras och du får hjälp med att öppna rätt fönster för den registrering det gäller.

Identifiering av filen med stöd för registrering i rätt fönster.

Du kan även släppa en erhållen xml-fil på aktuellt registreringsfönster, under förutsättning att det aktuella fönstret redan är öppnat. Följande gäller:

Släpp xml-filen någonstans i det aktuella fönstret.

Se vidare:

Matchning

Xml-filen släppt men registreringen inte sparad

Registreringen sparad