Du är här: Tillämpningar i MONITOR > MONITOR-till-MONITOR > Allmänt om MONITOR-till-MONITOR

Allmänt om MONITOR-till-MONITOR

MONITOR-till-MONITOR är ett stöd för att förenkla din kommunikation med kunder och leverantörer som också använder MONITOR. Då du t.ex. skickar/tar emot en order eller ett ordererkännande med e-post i MONITOR, är en xml-fil bifogad som mottagaren kan använda för att göra registreringen i sitt MONITOR. Filen importeras till MONITOR med hjälp av "dra-och-släpp" med muspekaren, direkt från e-postmeddelandet och in till MONITOR.

De olika kommunikationshändelser som är involverade i MONITOR-till-MONITOR är enligt nedanstående händelseschema:

Händelse (kunden)

Händelse (leverantören)

1. Skicka inköpsorder

2. Reg. kundorder

4. Reg. ordererkännande på inköpsorder

3. Skicka ordererkännande

6. Reg. avisering på inköpsorder

5. Skicka avisering

8. Reg. leverantörsfaktura

7. Skicka faktura

9. Skicka reklamationsrapport

10. Reg. kundavvikelse

11. Skicka leveransplan

12. Reg. försäljningsprognos

Dessutom finns funktioner för att underhålla grunddata genom att sända och ta emot artikeldata, priser, ledtider, årsvolymer och leverantörens artikelnummer via e-post. En skillnad är att det då bifogas en txt-fil som hjälp för import.

Övriga förutsättningar för att kunna tillämpa MONITOR-till-MONITOR:

Se vidare:

Inställningar för att skicka xml-fil

E-postinställningar för MONITOR-till-MONITOR

Inställningar för meddelandestatus

Drag och släpp xml-fil för registrering

Underhåll av grunddata för MONITOR-till-MONITOR