Du är här: Tillämpningar i MONITOR > MONITOR-till-MONITOR > Inställningar e-post som berör MONITOR-till-MONITOR

E-postinställningar för MONITOR-till-MONITOR

På referenser till kunder och leverantörer går det att ange e-postadress som blir förvald i fältet för e-postadress på offert, kundorder, faktura och inköpsorder, utifrån vald mottagande referens.

I Registrera kundorder finns det två fält för e-postadress, en för mottagare av ordererkännande och en för mottagare av avisering. E-postadressen för mottagare av faktura visas enbart som information. Den adressen kan inte ändras för en enskild order.

E-postadresser på kundorder.

Den förvalda e-postadressen för både ordererkännande och avisering är i normalfallet den adress som finns på den mottagande referens som du väljer på ordern. Men du kan även ange definierade e-postadresser som mottagare av Ordererkännande respektive Avisering på kunden i Uppdatering kunder. Har du angett en sådan är det den adressen som blir förvald istället för mottagande referensens e-postadress.

Definierade e-postadresser för ordererkännande och avisering på kund.

På samma sätt kan du på leverantör ange definierad mottagare av Påminnelse ordererkännade och Påminnelse leverans i Uppdatering leverantörer.

Definierade e-postadresser för påminnelser på leverantör.

Om du inte angivit en e-postadress på referensen blir det den första e-postadressen på kunden/leverantören som föreslås, som inte är en definierad mottagare av ordererkännande/avisering/faktura för kunden eller påminnelse ordererkännade/påminnelse leverans/leveransplan för leverantören.

I de e-postmeddelanden där en xml-fil bifogas finns det ett standardmeddelande som förklarar för mottagaren vad xml-filen ska användas till, dvs. att mottagaren kan göra sin registrering genom funktionen dra-och-släpp. Standardmeddelandet kan du redigera och översätta efter eget tycke och smak i rutin i Språk på raderna 590-591.

I Blanketter fritexter kan du lägga in taggar i fritext till e-postmeddelande. Taggarna fungerar som variabler för olika information på referenserna. Det är användbart för att kunna skapa en variabel signatur med personlig information om vår referens i e-postmeddelanden för e-postsändning av respektive blankett. De variabler som du kan använda är:

<ref>

Namn

<tel>

Telefonnummer

<mob>

Mobilnummer

<mail>

E-postadress

<fax>

Faxnummer

<dat>

Dagens datum

<sig>

Signaturbild

Se vidare:

Inställningar för meddelandestatus