Skicka avisering

Leverantören kan skicka en godsavisering via e-post till kunden på de utlevererade orderraderna. Med funktionen Skicka via e-post kan aviseringen skickas efter utskrift av speditionsdokumenten (då sändningen fått status 4 = Skickad). Med funktionen Skriv ut kan aviseringen även skickas vid utskrift av speditionsdokumenten. Aviseringen kan även skickas vid utskrift av speditionsdokumenten med funktionen Skriv ut, båda funktionerna finns under Fönsterfunktioner i Utskrift speditionsdokument. Godsaviseringen kan även skickas från rutinen Avisering.

Förvalt bifogas aviseringen som en xml-fil i e-postmeddelandet. Detta styrs med en inställning under knappen Bifoga xml-fil på fliken Information i Uppdatering kunder.

Hur aviseringen ska skickas (efter eller vid utskrift av speditionsdokument samt om det ska ske automatiskt i bakgrunden eller måste bekräftas manuellt i e-postprogram), styrs med systeminställningen Sänd avisering med e-post, under Fax / E-post på fliken System i Systeminställningar.