Du är här: Tillämpningar i MONITOR > MONITOR-till-MONITOR > Inställningar för att skicka xml-fil

Inställningar för att skicka xml-fil

Det finns en förvald inställning för med vilka olika e-postmeddelanden en xml-fil ska bifogas, den inställningen är satt på kunden respektive leverantören. Under knappen Bifoga xml-fil på fliken Information i Uppdatering kunder respektive Uppdatering leverantörer samt med listtypen Bifoga xml-fil i Utskrift kunder respektive Utskrift leverantörer, går det att ändra den inställningen vid behov. Men det normala är att du inte behöver ändra på denna inställning.

På kund är det e-postmeddelanden med ordererkännande, avisering och faktura som det är satt att xml-fil ska bifogas. Här är det även satt att en textfil ska bifogas när en prislista skickas med e-postmeddelande från rutinen Prislista - Försäljning. Det görs där via listtypen Ordersimulerat pris - extern.

Bifoga xml-fil på kund.

På leverantör är det e-postmeddelanden med inköpsorder, leveransplan och reklamation som det är satt att xml-fil ska bifogas. Här är det även satt att en textfil ska bifogas när ens årsvolym skickas med e-postmeddelande från rutinen Utskrift årsvolym i Lager.

Bifoga xml-fil på leverantör.

Det finns två systemparametrar som styr om det förvalt ska vara inställt på nya kunder respektive nya leverantörer att xml-filer ska bifogas, enligt ovan. I de fall MONITOR-till-MONITOR tillämpas mot bara ett fåtal kunder/leverantörer eller inte alls, är det idé att inte ha de två systemparametrarna aktiverade (vilket de är från början). Sedan går det att ställa in manuellt på de nya kunder/leverantörer där xml-filer ska bifogas. Systemparametrarna heter Förvalt bifoga xml-fil för ny kund samt Förvalt bifoga xml-fil för ny leverantör, under Kund på fliken Försäljning och under Leverantör på fliken Inköp i rutin Systeminställningar.

Systemparametern Förvald texttyp på textrader i xml-fil styr vilken texttyp som ska vara förvald på texter som dras in via MONITOR-till-MONITOR. Parametern finns under Order / Offert på fliken Försäljning i rutin Systeminställningar.

Se vidare:

E-postinställningar för MONITOR-till-MONITOR