Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Kund

Kund

Visa flik med extra info i Uppdatering kunder

Här går det att välja om fliken Extra info ska visas i rutin Uppdatering kunder. Det går att välja att visa en flik med eller utan en tabell.

På denna flik går det att lägga in ytterligare valfri extra information i ett antal textfält, datumfält, heltalsfält och decimalfält. Fältrubrikerna går att anpassa efter eget behov via egenskapshantering. Uppgifterna kan sedan användas i egna rapporter, osv.

Använd kategoridelar för kundkategori

Markeras denna parameter går det att visa kategorihjälpfönster med flera selekterings- och valmöjligheter i fältet Kundkategori i rutin Uppdatering kunder. Selekteringsbegrepp skapas i rutin Kategoridelar, under Tabeller i Systemvård. Kundkategoriparametern avgör även vilken hjälp som ska vara möjlig att få i beställningsbilden för de listor där det går att selektera på kundkategori. Denna parameter är förvalt aktiverad.

Om denna parameter inte är markerad anges kundkategori i fritext, max 15 tecken. Knappen bredvid kategorifältet visar instruktioner för att ange kategori. Dessa instruktioner anges i rutin Kategorier, under Tabeller i Systemvård.

Använd kategoridelar för referenskategori

Markeras denna parameter går det att visa kategorihjälpfönster med flera selekterings- och valmöjligheter i fältet Ref.kat på fliken Information i rutin Uppdatering kunder. Selekteringsbegrepp skapas i rutin Kategoridelar, under Tabeller i Systemvård. Denna parameter är förvalt aktiverad.

Om denna parameter inte är markerad anges referenskategori i fritext, max 10 tecken.

Förvalt bifoga xml-fil för ny kund

Denna parameter styr om det förvalt ska vara markerat på en ny kund att xml-fil ska bifogas i e-postmeddelande med ordererkännande, avisering och faktura. Om xml-fil ska bifogas eller inte kan även manuellt ställas in på en kund via knappen Bifoga xml-fil på fliken Information i Uppdatering kunder. Att skicka xml-filer i e-postmeddelande med ordererkännande, avisering och faktura är en funktion i MONITOR-till-MONITOR.

Förvald kundstatus för ny kund

Här går det att välja vilken status som ska sättas förvalt då en ny kund registreras i rutinen Uppdatering kunder. De alternativ som finns är:

* Alternativet Skarp kund (orderhanteras) går inte att ändra, övriga status går att uppdatera/ändra i rutinen Kund- / Leverantörsstatus.

Förvalt aktivera öresavrundning på nya kunder

Denna parameter styr om det förvalt ska markeras i rutin Uppdatering kunder att öresavrundning ska ske vid fakturautskrift för aktuell kund.