Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Funktioner i programfönstret > Egenskapshantering

Egenskapshantering

I MONITOR finns en egenskapshantering som är generell för alla rutinfönster och som tillåter en administratör att göra vissa ändringar med avseende på beteende och utseende och lagra dessa ändringar i egenskapsprofiler för olika användare/grupper.

Egenskapshantering... finns tillgängligt under Inställningar på Fönstermenyn, då ett rutinfönster av typen registrering/uppdatering är öppet och då du är ADMIN eller har motsvarande administratörsrättigheter.

Med denna egenskapshantering kan du i fyra steg välja att skapa nya egenskapsprofiler kopplade till det rutinfönstret. Finns det redan en eller flera egenskapsprofiler i den aktuella rutinen går det även att hämta upp dessa för att ändra.

För att egenskapshantering ska vara möjlig måste systeminställningen Aktivera egna förval / fältegenskaper på fliken System i rutinen Systeminställningar vara aktiverad.

I MONITOR finns även egenskaper för listor, som inte ska blandas ihop med egenskapshantering. Den funktionen hanteras från fliken Lista bildskärm och under Redigera på Fönstermenyn i alla sådana rutiner. Se mer om det under Egenskapsprofiler i lista i kapitlet Generellt.

Se mer om egenskapshantering:

ClosedVilka egenskaper finns det?

De egenskaper som du kan ange på objekt i rutinfönster med den avancerade egenskapshanteringen är (beroende på typ av objekt):

* I dagsläget är egenskapen "Förvalt värde" enbart utbyggd i de tre rutinerna Uppdatering leverantörer, Uppdatering kunder samt Uppdatering artiklar.

ClosedObjekt som du kan ange egenskaper på

De objekt som du kan ange egenskaper på i ett rutinfönster är enligt nedan:

Genom att du kan ändra på vissa rubrik- och ledtexter i rutinfönstren, är det möjligt att till viss del själv översätta delar av ett rutinfönster till ett valfritt språk. Funktionen är dock inte konstruerad i syfte för total översättning av MONITOR, men den tillåter att skapa profiler för vissa användare eller grupper som innehåller ändrade eller översatta objekt.

ClosedObjekt som du inte kan ange text på som egenskap

Det är vissa objekt i rutinfönstren som du inte har möjligt att ange text på som egenskap enligt nedan:

Generellt går det säga att det är svårare att ändra texter på objekt i rutinfönster i Verkstadsinformation, p.g.a. att mycket av den information som används där kommer från stämplingsterminalen. En textrad som hämtas från annan plats i systemet, som t.ex. vissa fält i stämplingsterminalfönstret, går inte att döpa om. Detta beror på att de inte är rubriker eller vanlig text utan information hämtad från databasen.

Att skapa en egenskapsprofil

Att ändra eller radera en egenskapsprofil

ClosedAvancerade egenskaper i fält

Det finns även "avancerade egenskaper" i fält som går att tillämpa genom att ställa om MONITOR i "debug-läge". I det läget går det ställa in en mängd olika egenskaper för ett fält och även flytta om fält i X- och Y-led i ett fönster eller flik. Dessa egenskaper lagras sedan med hjälp av ovanstående egenskapsprofiler.

För att tillämpa avancerade egenskaper i fält, kontakta utbildare/konsult på Monitor ERP System AB för att få hjälp.