Fraktegenskaper

Behöver ni ta ut extra avgift för julklappsinslagning, expressfrakt eller leveransförsäkring? Då går det att sätta upp detta som fraktegenskaper. Det finns två typer av fraktegenskaper - Överstyrande och Tillägg. En överstyrande fraktegenskap tar bort den förvalda frakten och lägger istället till kostnaden för den överstyrande fraktegenskapen som kunden har valt. Fraktegenskaper av typen tillägg läggs till utöver den frakt som räknats fram. Notera att det går inte att lägga till tilläggsegenskaper på en överstyrande fraktegenskap.

Här lägger du till nya fraktegenskaper som definieras utifrån typ. En fraktegenskap av överstyrande typ kommer att ersätta originalfrakten, medan en fraktegenskap av typen tillägg kommer att adderas till originalfrakten. Fraktegenskaperna kopplas sedan mot Fraktgrupper eller enskilda Fraktintervall under Frakthanteraren.

Att skapa en fraktegenskap:

1. Klicka på knappen Lägg till .
  2. Välj en Typ. Överstyrande eller Tillägg går att välja.
  3. Välj önskad Tjänst i Monitor.
  4. Välj önskad Valuta. Valutan måste vara registrerad i Monitor ERP. I webbshopen konverteras valutan till kundens valuta.
  5. Om fraktegenskapen är av typen Tillägg så går det att ange ett Fast fraktpåslag. Den summa du anger här kommer då att adderas utöver den vanliga fraktkostnaden. För typen Tillägg kan du annars välja att ange ett Procentuellt påslag. På fraktegenskaper av typen Överstyrande går det att ange en Ny fraktkostnad.
  6. Under Egenskapstitel skriver du ett namn som beskriver fraktegenskapen. Översätt namnet till de språk du vill.
  7. Skriv en Informationstext för att beskriva egenskapen lite mera detaljerat för kunden. Översätt informationstexten till de språk du vill.
  8. Spara.

För att ta bort en fraktegenskap så klickar du på Ta bort vid fraktegenskapen i tabellen. Med knappen Redigera kan du ändra en befintlig fraktegenskap.