Du är här: Egna rapporter > System > Skapa beställningsbild > Allmänt om Skapa beställningsbild

Allmänt om Skapa beställningsbild

Denna rutin används för design av beställningsbilder till egna rapporter som är gjorda i Crystal Reports och som det sedan lagts upp menypunkter för under Egna Rapporter (E-modulen) i rutin Menytexter i Systemvård.

I fönstret finns det möjlighet att välja vilka urvalsmöjligheter som ska finnas i beställningsbilden för en rapport. Det görs genom att i kolumnen RID infoga beställningsbildsrader till tabellen i mitten.

För varje rad som infogas här kommer motsvarande urvalsmöjlighet att skapas i beställningsbilden och visas där under rubriken Selektering.

Det går även att skapa egna villkor för en beställningsbildsrad. Det görs under knappen Skapa villkor.

Detaljerad information om funktioner i denna rutin ges vid utbildning i kursen Databasåtkomst 2.