Du är här: Egna rapporter > Översikt

Översikt -

Modulen Egna rapporter är en tilläggsfunktion och används för att skapa egna rapporter i MONITOR. En egen rapport kan enklast beskrivas som en skräddarsydd frågerutin med egen utformning av SQL-fråga, eget utseende på beställningsbilden och den lista som presenterar rapporten. För en mera detaljerad användarbeskrivning, se avsnittet Egna Rapporter.

När Egna rapporter är installerad finns från början enbart undermodulen System på Rutinmenyn. Det går sedan att aktivera undermoduler till frågerutiner för var och en av MONITORs huvudmoduler. Dessa blir aktiverade i och med att menypunkter för egna rapporter skapas i rutin Menytexter. Se mer om detta i kapitlet Skapa rapport i Crystal och MONITOR.

Anpassningar

Det finns en undermodul som heter Anpassningar. Under den läggs egna rapporter som framtagits av Monitor ERP System AB. Denna undermodul aktiveras inte enligt ovanstående procedur, utan det sker då dessa rapporter installeras av personal från Monitor ERP System AB.

E-moduler gjorda i Crystal Reports kan automatköras med Agenten. (Agenten är en tilläggsfunktion.)

System

Här finns rutinen Skapa beställningsbild som används för att skapa beställningsbilder till de egna rapporterna. Här finns även Beställningsbildsförteckning där det går att få en förteckning över alla rutiner med beställningsbilder i systemet.

Concept Link IconSe även