Du är här: Inköp > Artiklar > Prisimport > Fönstret Prisimport

Fönstret Prisimport

I övre delen av fönstret väljs Pris att importera. Om det är valt leverantörspris eller prislista att importera, går det att välja Lev.kod respektive Prislista att uppdatera priser för.

Vid import av leverantörspriser går det att välja vilken typ av artikelnummer som ska matchas vid importen. De fält som ska importeras väljs med hjälp av knappen Konfigurera fält, de valda fälten visas därefter i Valda fält och deras ordning. Önskade Formatinställningar görs och en Fil att importera måste också väljas. Importen verkställs sedan med knappen Importera. Det går välja att visa enbart Importerade och/eller Ändrade rader i listan.

Efter importen visas importresultatet i en lista i nedre delen av fönstret. I listan Importresultat går det enkelt att kontrollera uppgifterna innan lagringen verkställs. Här visas bland annat Gammalt pris och Nytt samt differensen mellan dessa. I kolumnen Lagra markeras vilka artiklar som ska uppdateras vid lagring.

Den importerade listan går att sortera genom att dubbelklicka på rubrikerna.

Om det gäller import av leverantörspriser går det även att ändra på följande uppgifter i listan: Leverantörens artikelnummer, Nytt pris, Gammalt pris, Rabatt samt Anmärkning. (Det motsvarar lite av det som går ändra på artikel-/leverantörskopplingar.)

Under Lagra i listan går det att markera vilka rader som ska lagras till MONITORs databas. Lagring utförs med Spara under Fönsterfunktioner eller under Arkiv på Fönstermenyn.