Du är här: Inköp > Inleverans > Efterhandskassation > Fönstret Efterhandskassation

Fönstret Efterhandskassation

I fönstret Efterhandskassation går det att välja den inköpsorder där materialet ingick som det ska rapporteras kassation på. Leverantören på inköpsordern visas sedan som information.

Om inte inköpsordernummer är känt går det att skriva "PROD" som inköpsordernummer. I det fallet finns möjlighet att istället välja leverantör.

Om kassationen orsakar ett nytt materialuttag ska Påverka lagersaldo markeras. Då visas även lagersaldo för artikeln på äldsta lagerplatsen som info.

Info om lagersaldo och äldsta lagerplats.

Ordernummer, artikelnummer, period, kasserat antal, kassationskod samt referens måste anges innan det går att lagra rapportering.

Under knappen Kommentar går det att ange en kommentar till kassationen. Finns tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad går det även att koppla filer, t.ex. ett kassationsprotokoll.

Om en uppgift saknas visas det längst ned i fönstret i röd klartext. Är alla uppgifter ifyllda visas det i grön klartext att lagring är tillåten.

En uppgift saknas, i det här fallet är det antal.

Alla uppgifter ifyllda.