Du är här: Inköp > Inleverans > Inleveransrapportering > Inlevererans av hel order

Inlevererans av hel order

I ett särskilt fönster som öppnas då en order hämtas upp ges möjlighet att inleverera hela ordern. Om Ja väljs här går det att ange vilken inleveransperiod som orderraderna ska ha, förvalt är dagens period. Inleveransperiod används för att statistik ska kunna skapas på förhållandet mellan lovad leveransperiod och verklig. Om ordern levererats tidigare, ange rätt period.

Väljs Ja och OK kommer alla orderrader att bli markerade som fullt inlevererade och markören ställer sig på första orderraden.

Väljs Nej och OK kommer inga rader att markeras som inlevererade och markören ställer sig sedan på första orderraden.

Väljs Avbryt går markören tillbaka till fältet ordernummer och en ny inköpsorder kan väljas.

Notera att både artiklar med spårbarhet och/eller meddelande undantas när användaren väljer Ja. Dessa artikelrader får användaren istället markera enskilt och då visas meddelandet.

Bild på fönstret Inleverera hela ordern.

Arbeta så rationellt som möjligt vid inleverans. Om t.ex. de flesta orderraderna på en inköpsorder är helt levererade, välj Ja och gör sedan undantag från det på de orderrader som inte är helt levererade.

Multipla lagerplatser

Finns det multipla lagerplatser registrerade på artiklar i ordern som ska inlevereras helt, styrs inleverans till lagerplats utifrån åldersanalys eller prioritet på lagerplats. Läs mer om det under avsnittet Antal att leverera.

Om artikeln har spårbarhet satt visas en text i rött att chargenummer måste anges för omarkerade artiklar. Chargenummer anges då per lagerplats i lagerplatsfönstret som tas upp på fältet Antal att lev.