Du är här: Inköp > Leverantörer > Leverantörsfråga > Aktuellt leverantörsläge

Aktuellt leverantörsläge

Under Aktuellt leverantörsläge finns aktuell information från olika loggar på leverantören samlat under ett antal olika knappar. Informationen som finns här och som även kan skrivas ut, används t.ex. för att göra leverantörsvärderingar av leverantörerna. Se vidare beskrivning av de olika knapparna nedan.

Aktivera gärna inställningarna Kom ihåg fönsterstorlek och Kom ihåg fönsterposition, under Inställningar | Anpassa... | Övrigt på Fönstermenyn. Då kommer fönstren under knapparna alltid att visas där användaren senast hade positionerat dem och i vald storlek. Dessa inställningar gäller generellt för alla fönster i MONITOR.

Förfrågningar

Här visas inneliggade förfrågningar registrerade på leverantören. Här går att granska förfrågan via Informationsmenyn (höger musknapp).

Orderstock

Här visas information på ej levererade och dellevererade inköpsorder på leverantören. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Ordernummer, Leveransperiod planerad, à-pris, Rabatt (%), Beställt, Inlevererat och Resterande antal av olika artiklar på olika order, Belopp samt Leverantörens ordernummer. Här går att granska inköpsordern via Informationsmenyn (höger musknapp).

Orderstock op-lego

Här går det att se aktuell orderstock på operationslego till leverantören.

Inleveranslogg

Här visas samtliga inleveranser som registrerats på leverantören. Den information som visas är: Artikelnummer, Ordernummer, Datum för inleverans, vilken Användare som inlevererat, à-pris, Antal inlevererat, Belopp, Benämning samt Radtyp. Här går att granska inköpsordern via Informationsmenyn (höger musknapp).

Fakturaunderlag

Här går det att se varje fakturaunderlag från olika inköpsorder som delvis eller helt inleverats. För att fakturaunderlag ska skapas vid inleveranser ska parametern "Skall underlag för leverantörsfaktura skapas vid inleveransrapportering" under fliken Inköp i Systeminställningar vara satt. Det går då att se Ordernummer, Delleveransnummer, Leverantörskod, Leverantörsnamn samt Belopp här.

Lev.fakturalogg

En logg med all inköpsstatistik för leverantören. Den information som visas är: Artikelnummer, Ordernummer, Datum, Löpnummer, Leverantörsfakturanummer, Referens, Användare, à-pris, Antal, Belopp, Benämning samt Radtyp.

Leverantörsskulder

Här går det att se samtliga leverantörsskulder på leverantören. Det går att se Löpnummer för registrerad leverantörsfaktura, Leverantörsfakturanummer, Typ, Datum för registrering, Förfallodatum, Fullbetald (datum), Valutakurs, Belopp,Valutabelopp, Valutakod, Rest och Rest valuta. Här går det enkelt att se vilka fakturor till leverantören som är obetalda, delbetalda, samt helt betalda.

Avvikelser

Här visas information om avvikelser registrerade på leverantören. Den information som visas för varje avvikelse är: Avvikelsenummer, Typ (av avvikelse), Ansvarig, Avvikelsedatum, Artikelnummer, Antal, Felkod, Ordernummer, Ert ordernummer, Ert avvikelsenummer, Er referens, Status, Kommentar intern, Kommentar extern samt Prioritet.

Leveranssäkerhet

Här visas statistik på leveranssäkerhet av artiklar till olika inköpsorder på leverantören. Med informationen går det enkelt och snabbt att överblicka avvikelser på levererat antal och leveransperiod. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Artikelkod, Ordernummer, Beställt och Levererat antal, Planerad och Verklig leveransperiod, samt Differens i antal dagars avvikelse mellan planerad och verklig leveransperiod. Här går att granska inköpsordern via Informationsmenyn (höger musknapp).

Inköpsstatistik

Här visas inköpstatistik på leverantören. Det går att se År, Månad, Belopp samt PD (Prisdifferens är jämförelse mot samma antal x Standardpris).

Priser

Här visas information över artikelkopplingar på den aktuella leverantören. Om det finns kopplade priser visas ett #-tecken på knappen. På de artiklar där leverantören är aktiv visas texten med fet stil. Här finns även möjlighet att sortera om artiklarna på aktiv leverantör så att de artiklarna hamnar överst. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Inköpspris, Valuta, Rabatt, Leverantörens artikelnummer, Anmärkning, giltighetstid för priser, Ledtid leverantör, Ledtid artikel, Årsvolym, EOK, Avrapporterat antal, Minsta kvantitet, Export av leveransplan, Fast ordernummer, samt om pris har ändrats, vem som gjort ändringar och datum för senaste prisändring och den sista kolumnen visar Fördelning (%). Här går det att länka till rutinen Artikelöversikt - Inköp via Informationsmenyn. Listan visas grupperad på leverantörskod med aktuell leverantörskod ifylld och listtypen Leverantörskopplingar.