Du är här: Inköp > Leverantörer > Leverantörsfråga > Allmänt om Leverantörsfråga

Allmänt om Leverantörsfråga

Varför denna rutin?

I Leverantörsfråga finns all information på en leverantör från registreringen samt olika loggar. Leverantörsfråga är en central rutin i systemet, eftersom det varifrån som helst i systemet smidigt går att få fram all information om en leverantör.

Det går att samtidigt ha flera fönster öppna av rutinen Leverantörsfråga med olika leverantörer inlästa.

Leverantörsfråga länkad

Leverantörsfråga går att öppna var som helst i systemet som Leverantörsfråga länkad via Informationsmenyn på höger musknapp. Rutinen Leverantörsfråga är då länkad till den leverantör som är inläst i den aktuella rutinen.

Fönstret till Leverantörsfråga påminner annars om fönstret till rutin Uppdatering leverantörer och är uppdelat på olika flikar.

Längst upp i fönstret på rubrikraden hämtas en leverantör upp från leverantörsregistret.

Den första fliken Kontaktinformation innehåller information om alla adresser på leverantören samt de referenser som finns registrerade, och är en kombination av information från flikarna Adresser/Villkor samt Information i rutinen Uppdatering leverantörer.

Den andra fliken Inställningar / Läge innehåller information om olika inställningar på leverantören i systemet, samt information från olika loggar samlade under olika knappar. Med de olika knapparna finns bra möjlighet att kontrollera leverantörens läge i företaget, t.ex. för att göra en leverantörsvärdering.

Den tredje fliken Inköpsstöd innehåller information om olika aktiviteter på leverantören/kontakten för att stödja affärsrelaterade händelser.

Det finns även en fjärde flik Extra info som innehåller information om valfritt data kopplat till aktuell post. Fliken visas med systemparametern Visa flik med Extra info i Uppdatering leverantörer, under Leverantör på fliken Inköp i Systeminställningar.

Med Informationsmenyn under höger musknapp går det att länka till en rad rutiner med aktuell leverantör inläst.

Viktigt! Uppgifterna under fliken Kontaktinformation och Inköpsstöd kan uppdateras. Det är därför viktigt att kontrollera rättigheterna hos användarna i den här rutinen.