Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Mottagningskontroll

Mottagningskontroll

Här går det att välja om samtliga artiklar som köps från leverantören ska mottagningskontrolleras. Dessa artiklar läggs då till mottagningskontroll vid inleverans. Följande alternativ går att välja Nej, Ja eller Intervall.

Om mottagningskontroll ska ske med intervall går det att under knappen Intervall ange Antal nuvarande kontroller, Kontrollfrekvens samt Max antal dagar. Dessutom visas information om Antal inlevererade sedan sista kontroll.

Då något av alternativen Ja eller Intervall är markerade visas knappen Instr... till höger där det går att ange instruktioner för mottagningskontrollen. Är tilläggsfunktionen Dokumenthantering installerad visas även knappen för dokumentvisning/-koppling där det då går att koppla externa dokument till mottagningskontrollen.

I fältet Ändrad av visas vem som angivit mottagningskontroll på en leverantör och datum det skett. Likaså om mottagningskontroll tas bort visas här vem som tagit bort det och datum.

Om det endast är enstaka artiklar från leverantören som ska mottagningskontrolleras, går det istället att sätta detta på artikelnivå på fliken Inköp i rutin Uppdatering artiklar.

Notera att mottagningskontroll på leverantören överstyr mottagningskontroll angiven på artikeln.

I rutin Lista mottagningskontroll går det att hämta en lista som visar vilka artiklar som är inlevererade men ej mottagningskontrollerade. I rutin Rapportera mottagningskontroll rapporteras sedan det godkända antalet till lager.