Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Registrera leverantörsfakturor > Knappen Lägg till rad

Knappen Lägg till rad

Denna knapp används till att lägga till en ny orderrad. Detta kan t.ex. avse frakt, emballage m.m. som tillkommit efter inleveranstillfället. För nya orderrader kan samtliga fält gällande Radtyp, Artikelnummer, Benämning, Inlevererat antal, Enhet, Pris, Rabatt, Momsrad, Inleveransdatum samt Konto fyllas i.

Endast radtyperna 1,2,3,4 och 9 kan läggas till på nya orderrader. Artiklarna kan tas fram genom Sök & Hämta eller F4. Orderrader som lagts till kan raderas genom att trycka på Radera rad under Fönsterfunktioner eller F6. Om den nya raden som läggs till är av typ 1 och 9 så frågar systemet om lagersaldo ska uppdateras.

Fråga vid radtyp 1 och 9 då leverantörsfakturan sparas.