Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Registrera leverantörsfakturor > Fliken Kreditering av order

Fliken Kreditering av order

Fliken Kreditering av order visas om Fakturatyp på fliken Leverantörsfaktura är 2 Kredit och debetfakturan vars Löpnummer angivits, har en kopplad inköpsorder.

Här anges då vad som ska krediteras. Den/de fakturarader som ska krediteras markeras med kryssrutan Kreditera längst till vänster. Det går också att ange Antal som ska krediteras, förvalt är det hela antalet på fakturaraden.

Med knappen Markera alla blir alla fakturarader markerade att krediteras.

Vid Belopp att kreditera visas beloppet som krediteras, utan och med moms.

Knappen OK för över belopp att kreditera till fliken Leverantörsfaktura samt fakturaunderlaget till fliken Koppling av order, som därefter visas. Det går inte att ändra något på fakturaunderlaget på den fliken, utan att först gå tillbaka till den här fliken Kreditering av order och ändra och sedan klicka på knappen OK igen.

För att kreditera ett pris (t.ex. leverantören har fakturerat fel pris per styck) får hela antalet på raden först krediteras med knappen OK. Sedan får Fakturabelopp på fliken Leverantörsfaktura anges enligt kreditfakturan. Sedan får en ny rad läggas till med rätt à-pris och samma antal på fliken Koppling av order, så att Diff blir noll (0) på den fliken.

Då kreditfakturan för en debetfaktura med kopplad inköpsorder sparas, så backas inköpsstatistiken på artiklarna. Är det inköp av lego som krediterats, så backas även kostnaden i efterkalkylen på tillverkningsordern.