Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Registrera leverantörsfakturor > Knappen Koppla

Knappen Koppla

Använd denna knapp för att återgå till fliken Leverantörsfaktura när koppling av order är klar. Om faktura- och orderbelopp stämmer är faktura definitivbokad och färdig att sparas.

Om det är differens mellan faktura- och orderbelopp visas följande dialogruta:

Dialogruta med varning om skillnad mellan faktura- och orderbelopp.

Differensen måste här konteras manuellt genom att först svara Ja i dialogrutan. Konteringsrutan dyker då upp på skärmen för att kontera upp differensen. Denna ruta går också att komma åt genom att trycka på knappen Definitivboka.

Det finns en automatisk kontroll att verifikationsdatum på fakturan och inleveransdatum på orderrader inte ligger i olika månader. Syftet med denna kontroll är att informera användaren att fakturan bokförs i annan månad än inleveransen.

Dialogruta med varning om att verifikationsdatum och inleveransdatum ej ligger i samma månad.

När detta meddelande bekräftas finns det möjlighet för användaren att justera verifikationsdatumet på fakturan.

Om artikeln är märkt med Inköp mot projekt måste projektnummer anges i konteringen innan ordern kan kopplas. SysteminställningenHantera inköp/tillverkning mot projekt på artikel under Artikel på fliken Lager styr detta.