Du är här: Inköp > Order > Ej attesterade order > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Nedan visas exempel på de olika listtyper som finns att välja på i fliken Beställning.

ClosedStandard

I lista Standard visas order med samtliga orderrader. Den information som visas i listan är: Ordernummer, Attestera (A.), Leverantörskod, Leverantörsnamn, Orderdatum, Användare (inköpare), Referens, Artikelnummer, Artikelbenämning, Period, A-pris, Rabatt, Beställt antal, Belopp, Konto, Kostnadsställe, Kostnadsbärare samt Projekt. Summering av restbelopp visas för varje leverantör samt längst ned totalt för hela listan.

De uppdateringsmöjligheter som finns i listan är attestering av order. Det görs genom att markera kryssrutan under A. för den/de order som ska attesteras, varefter listan ska sparas med Spara under Fönsterfunktioner.

Det går även att skriva ut order från listan genom att markera kryssrutan under Skriv ut för den/de order som ska skrivas ut och sen välja Skriv ut under Fönsterfunktioner. Detta kan även sättas förvalt i beställningsbilden.

Exempel på listtyp Standard.

Om en ordersumma är högre än användarens beloppsgräns per order, visas ordersumman i rött samt en pil som pekar på användares attestansvarig i rött som då är den som får attestera ordern. Denna info visas enbart i listyperna Standard och Enbart summa.

Exempel då ordersumma överskrider inköpsgräns per order.

Användaren kan i detta läge markera A. för att flytta attest av ordern med för hög ordersumma till sin attestansvarige. Skriv ut går inte markera för användaren. Då listan sparas med A. markerad för ordern så blir orderns status fortfarande 0 (ej attesterad). "Attesterad av" och "Attesterad när" uppdateras inte på ordern. Attestansvarig på ordern byts till användarens attestansvarig.

ClosedEnbart summa

I lista Enbart summa visas värdet av ordern totalt på en rad. För varje order visas dess Ordernummer, Attestera, Leverantörskod, Leverantörsnamn, Orderdatum, Vår referens samt Summa. Summering av restbelopp visas längst ned totalt för hela listan.

De uppdateringsmöjligheter som finns i listan är attestering av order. Det görs genom att markera kryssrutan under Attestera för den/de order som ska attesteras, varefter listan ska sparas med Spara under Fönsterfunktioner.

Det går även att skriva ut order från listan genom att markera kryssrutan under Skriv ut för den/de order som ska skrivas ut och sen välja Skriv ut under Fönsterfunktioner. Detta kan även sättas förvalt i beställningsbilden.

Exempel på listtyp Enbart summa.

ClosedSamtliga ej attesterade

I den här listan visas samtliga ej attesterade order. Det går att byta attestansvarig, vilket kan vara användbart t.ex. om den ordinarie attestansvarige är frånvarande.

Exempel på listtyp Samtliga ej attesterade.

ClosedSamtliga attesterade

I den här listan visas samtliga attesterade order. Här visas även information om vem som attesterat ordern, när den är attesterad, när ordern skrevs ut och vem som skrev ut ordern.

Exempel på listtyp Samtliga attesterade.