Du är här: Startbok i MONITOR > Konfigurering och underhåll > Databasuppkoppling och prestanda > MONITOR ODBC-datakällor

MONITOR ODBC-datakällor

Om du behöver hämta data från en företagsdatabasen i MONITOR till externa program som Excel, Word, osv, måste du skapa en ODBC-datakälla för den företagsdatabas det gäller. Datakällorna ska skapas på den dator som ska hämta data. I Kontrollpanelen i Windows och i Sybase Central finns ett program som heter ODBC Administrator där dessa ODBC-datakällor kan skapas.

Då det kan vara lite krångligt att konfigurera en ODBC-datakälla i ODBC Administrator, följer programmet MONITOR ODBC-datakällor med som förenklar skapande av dessa ODBC-datakällor. De flesta parametrar för att skapa en datakälla fylls då i av det programmet automatiskt. MONITOR ODBC-datakällor installeras med MONITOR klienten. Programmet hittar du under MONITOR Affärssystem på Startmenyn i Windows.

Se även:

Funktioner i programmet

Skapa en datakälla

Ta bort en datakälla