Du är här: Lager > Artiklar > Import årsbudget / årsvolym > Allmänt om Import årsbudget / årsvolym

Allmänt om Import årsbudget / årsvolym

Varför denna rutin?

I fönstret Import årsbudget / årsvolym kan dels årsbudget och dels årsvolym för artiklar enkelt importeras från en vanlig textfil.

Vissa kunder lämnar en årsbudget i form av en textfil, här går det då att läsa in en textfil automatiskt för att slippa ange årsbudgeten manuellt. Två företag kan också med denna rutin enkelt utbyta årsvolym, framförallt från kund till leverantör. Den här rutinen går att använda som en del i tillämpningen av MONITOR-till-MONITOR.

Förutsättningar för Import Årsbudget / årsvolym

Textfilen (filens namn.txt) ska vara tabbseparerad och endast innehålla artikelnummer och årsbudget alternativt årsvolym i varsin kolumn. Artikelnummer ska vara vårt artikelnummer. Det går att välja punkt eller komma som eventuell decimalavskiljare. Årsbudgetvärdet och årsvolymvärdet får inte innehålla tusentalsavgränsare.

Obs! Excelfil går inte att importera.

Ett exempel ur en textfil.

För att importera årsbudget och årsvolym behöver artikelnummer i textfilen stämma överens med våra artikelnummer i artikelregistret. Om artikelnummer i filen inte hittas i MONITOR visas i ett fönster en varning med de icke matchande artikelnummer listade.

Import kan inte göras om en artikel finns med mer än en gång i filen och inget kommer att sparas förrän användaren rättat till importfilen och gjort ett nytt importförsök.

Exempel på felmeddelande.