Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Kalkyler

Kalkyler

Under Kalkyler visas kalkylinformation för Aktuellt och Kommande standardpris, med fördelning av materialandel, bearbetningskostnad, osv. Detta gäller om standardpriset kommer från en sparad förkalkyl.

Notera att även om en kalkyl finns sparad till ett standardpris, finns det möjlighet att ändra det standardpriset under fliken Allmänt eller på annat sätt.

Fördelning enligt kalkyl

I fördelningen enligt kalkylen visas kostnaderna för andel Material, Lego samt Ställkostnad enligt den partistorlek som kalkylen är beräknad för. Styckkostnad visas enligt den Partistorlek som kalkylen är beräknad för. Genomloppstid (som är tiden från start till färdig i tillverkningen) visas i antal arbetsdagar. Sist visas genomloppstid inkl. materialanskaffning i antal arbetsdagar, som är beräknad i förkalkyl.

Genomloppstid avser hela strukturen av T-artiklar. Det värde som står vid varav Lart är den del av kostnaden som kommer från ingående L-artiklar i strukturen.

I fälten för ställ- och styckkostnad går det att se fördelningen från olika kostnadsfaktorer, genom att klicka på knappen till höger om fältet eller genom att trycka F3. Motsvarande knapp för material och lego visar andel MO respektive LO i procent.

Information över fördelning för Ställkostnad.