Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Spårbarhet

Spårbarhet

Om spårbarhetskod anges på artikeln innebär det att det vid inleveransrapportering på inköpsorder kommer upp ett fönster för att ange chargenummer, o. dyl.

Vid inleverans från avrapportering av tillverkningsorder sätts t-ordernummer som chargenummer. Detta nummer kommer att "fästa vidare" till uttaget, via lagerplatstabellen.

Vid uttag till produktion skapas alltid en post till chargenummerregister om spårbarhetskod är satt. Om inte spårbarhetskod är satt så går det vid uttag av material till produktion att ange manuellt vilket chargenummer som gällde.

Vid utleverans på kundorder kommer chargenummer att loggas i utleveranslogg.

En konfigureringsbar artikel bör ha Spårbarhet för att bl.a. behovsplanering och lagervärdering ska fungera. När en artikel kopplas till en konfigurationsgrupp visas en rekommendation att spårbarhet bör väljas för artikeln.

Läs mer om Spårbarhet i handboken Tillämpningar.