Du är här: Lager > Behovsplanering > Artikelfråga > Mer om Tillverkning

Mer om Tillverkning

Här finns extra information på artikeln från modulen Tillverkning samlad under olika knappar. Informationen visas i fönster och från vissa av dessa går det också att skriva ut informationen.

Knappen Material räcker till

Knappen är aktiv om det finns antal > 0 i fältet Antal material under Beredningsinfo. Här går det att se hur många som går att producera av artikeln just nu med utgångspunkt från saldo och klarerat antal för ingående material (både för tillverknings- och kundorder). Det ingående material som har minst disponibilitet visas först i listan. Kolumnen Ledtid visar den återanskaffningstid som gäller för varje material. Kolumnen Beställt visar om det finns någon beställning på materialet.

Beräkningen av "Material räcker till" har några begränsningar som kan vara bra att känna till. Beräkningen tar inte hänsyn till överantal på operation vid kalkylering av hur många enheter som kan tillverkas. Beräkningen tar inte heller hänsyn till inställningskvantitet på materialrader eller variantberedning.

Knappen Ingår i

Knappen öppnar ett fönster där det visas i vilka strukturer artikeln ingår. Fönstret fungerar på liknande sätt som i rutinen Ingår i i Tillverkning, se beskrivning av detta fönster i online-hjälpen till den rutinen.

Knappen Sparade kalkyler

Här är information från tidigare kalkyler på artikeln samlad, bl.a. när kalkylen skapades, Pris och antal, av vem, Kostnadsfaktor, Kostnadsfaktortyp, Genomloppstid, Lego, Material och Bearbetning samt eventuell kommentar.

Knappen Beredning

Knappen är aktiv om det finns antal > 0 i fältet Antal operationer eller Antal material under Beredningsinfo. Via denna knapp öppnas ett fönster där artikelns operations- och stycklista visas men det är även möjligt att se ingående egentillverkade detaljers uppgifter genom dubbelklick på radnumret i stycklistan. Via detta fönster går det även att se kopplade dokument och filer om sådana finns, kopplade verktyg, instruktionstexter för operationer och material samt eventuell loggning av beredningsändringar.

Knappen Tillverkningsorderlogg

Här finns information ur tillverkningsorderloggen på artikeln. För varje datum det skett en rapportering visas med senaste rapportering överst: Ordernummer, Artikelnummer, Revision, Operation, Produktionsgrupp, Antal, Ställ- och Stycktid, Kasserat antal, Kassationskod, Anställningsnummer, Vem som rapporterat, Rutin samt Rapportnummer.

Knappen Kommentar

Kommentarer kopplade på artikeln i Uppdatera Artikel, under fliken Tillverkning visas här. Finns även filer kopplade visas en extra knapp till höger för dokumentvisning.