Du är här: Lager > Behovsplanering > Lagerpåfyllnadslista - Tillverkning > Visa Material räcker till

Visa Material räcker till

Markeras parametern Visa 'Mat. räcker till' går det att ta fram en kolumn i listan med info om hur många artiklar materialet räcker till. T.ex., om materialet ingår med 3 st. i en strukturartikel och disponibelt saldo för materialet är 9 st. då räcker materialet till 3 st. artiklar.

Kolumnen visas sist i listan om Layout > Maximerad layout väljs under Informationsmeny på höger musknapp, sedan listan hämtats upp.

Beräkningen av "Material räcker till" har några begränsningar som kan vara bra att känna till. Beräkningen tar inte hänsyn till överantal på operation vid kalkylering av hur många enheter som kan tillverkas. Beräkningen tar inte heller hänsyn till inställningskvantitet på materialrader eller variantberedning.