Du är här: Lager > Inventering > Generera lagerplatsnamn > Fliken Beställning

Fliken Beställning

På denna flik sätts förutsättningarna för att generera lagerplatsnamn bestående av maximalt 12 tecken. Det går att lägga till valfritt antal koordinater så länge den totala längden av ett genererat lagerplatsnamn inte överskrider de tillåtna 12 tecknen.

En koordinat kan representera ett hus, ett lager, en sektion, en gång, ett pallställ, en nivå, ett hyllplan etc. Koordinatens form anges i kolumnen Startvärde. Giltiga koordinater kan innehålla siffror (0-9, dock högst nio siffror i rad) och bokstäver (med undantag av W, Å, Ä och Ö). Hur många varianter som ska finnas anges i kolumnen Antal.

För att skilja koordinaterna från varandra går det att sätta in en avskiljare. Det går att välja mellan - (bindestreck), x (litet x), . (punkt) och (mellanslag).

Tips om hur det går att generera lagerplatser.

Exempel, skapa ett lagerplatsnamn

Exempel för att skapa ett (1) lagerplatsnamn.

I sektionen Information visas då att det kommer att genereras ett lagerplatsnamn. Exempel: "GOLVET".

Exempel, skapa flera lagerplatsnamn

Exempel för att skapa flera lagerplatsnamn.

Koordinat 1 ger resultatet A, B.

Koordinat 2 ger resultat 1, 2.

Koordinat 3 ger resultatet 01, 02, ... 10.

Tillsammans ger dessa koordinater 2 * 2 * 10 = 40 lagerplatsnamn, på formen A-1-01 till B-2-10.

I sektionen Information visas då att det kommer att genereras 40 lagerplatsnamn. Exempel: A-1-01.

Exempel, räkna upp bokstäver

Exempel för att räkna upp bokstäver.

Koordinat 1 ger resultatet A, B.

Koordinat 2 ger resultatet A, B, ... Z.

Tillsammans ger koordinat 1 och 2 en uppräkning som börjar med AA, AB, ... AZ och fortsätter sedan med BA, BB, ... BZ.

Tillåt fler artiklar per lagerplatsnamn

Det går att tillåta att flera artiklar får läggas till samma lagerplatsnamn. Med parametern Tillåt fler artiklar per lagerplatsnamn går det att välja om detta förvalt ska vara markerad eller inte för genererade lagerplatsnamn i listan. Det går att välja mellan:

På ett lagerplatsnamn som tillåter fler artiklar och redan har ett saldo av en artikel, går det lägga till saldo i en annan inleveransrapportering även om det är en annan artikel.
På ett lagerplatsnamn som inte tillåter fler artiklar och redan har ett saldo av en artikel, går det lägga till saldo i en annan inleveransrapportering så länge det är samma artikel. Om en annan artikel inleveransrapporteras så är inte lagerplatsnamnet valbart i Sök & hämta. Det är vid spara av inleveransrapportering som lagerplatsnamnet inte längre blir tillgängligt för andra artiklar om det tidigare hade noll (0) i saldo. Får lagerplatsnamnet noll (0) i saldo igen blir det tillgängligt för inleverans av andra artiklar.

Spara

När lagerplatsnamn blivit genererade går det i listan att välja vilka lagerplatsnamn som ska sparas. Innan listan tas fram går det med parametern Spara att välja mellan:

Se ett utskriftsexempel av listan.

Notera att det alltid går att ångra en lista med genererade lagerplatsnamn, ifall något inte blev som det var tänkt, genom att ifrån listan klicka på fliken Beställning igen. Välj då att inte spara ändringar i den meddelanderuta som visas.
Om tilläggsfunktionen Lagerställehantering används så hör genererade lagerplatsnamn till det lagerställe användaren står i vid genereringen och efterföljande Spara. Se därför till att stå i rätt lagerställe före genereringen genom att klicka på ikonen Byt lagerställe under Fönsterfunktioner i rutinen.