Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Hantering av listor > Fliken Förhandsgranska

Fliken Förhandsgranska

Alla listor som hämtats upp på bildskärm kan du även se på fliken ClosedFörhandsgranska. Då visas listan som den kommer att se ut vid utskrift till skrivare. T.ex. har du valt Beställningsbild ut under Redigera på fönstermenyn, visas även dina val av gruppering/sortering, selektering och parametrar från beställningsbilden i fliken Förhandsgranska.

Fliken Förhandsgranska.

I fliken Förhandsgranska går det inte att ändra på data i listan, men det går att göra omsortering och filtrering och lägga in sparade filter- och egenskapsprofiler.

Förhandsgranska aktiverar du genom att klicka på den fliken eller välja Arkiv | Förhandsgranska på Fönstermenyn.

Om du vill skriva ut listan efter granskning, gör du det med knappen Skriv ut under Fönsterfunktioner. Motsvarande kommando för utskrift hittar du om du väljer Arkiv | Skriv ut... på Fönstermenyn eller som kortkommando Ctrl+P.

På listor som är avsedda att uppdatera data förekommer det i många fall kolumner som inte tas med om listan skrivs ut, detta p.g.a. att alla kolumnerna inte kan få plats på en utskrift (stående A4). Du ser på fliken Förhandsgranska de kolumner som kommer att skrivas ut; det är de kolumner som bedömts mest nödvändiga att ta med på en eventuell utskrift. Vilka kolumner som tas med/väljs bort vid utskrift kan variera från lista till lista.