Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Informationsmenyn > Fraser

Fraser

Med Fraser, kortkommando Ctrl+F2, går det i ett valfritt inmatningsfält i någon rutin att hämta upp en textfras från frasregistret och kopiera in den i aktuellt fält. Avsikten är att snabba upp ofta förekommande inmatning av samma text. Textfraserna ska först vara registrerade i rutinen Fraser i Systemvård. Genom att välja en fras i det fönstret och klicka på OK i det fönstret klistras den frasen in i fältet.