Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Hantering av grafer i listor > Inställningar

Inställningar

Under Inställningar kan du t.ex. ange rubriker för graf och axlar, skala och stödlinjer. De olika fälten beskrivs nedan.

Bild på fönstret Inställningar i grafer.

Rubriker

Titel - här kan du ange en titelrubrik till grafen.

Kategoriaxel benämning - här anger du en rubrik till kategoriaxeln.

Värdeaxel benämning - här anger du en rubrik till värdeaxeln.

Värdeaxel

Automatiskt maximalt värde på värdeaxeln - välj detta alternativ för att graderingen på värdeaxeln automatiskt ska anpassa sig efter maxvärdet. Det går att välja ett eget maxvärde genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Automatiskt minimalt värde på värdeaxeln - välj detta alternativ för att graderingen på värdeaxeln automatiskt ska anpassa sig efter minvärdet. Det går att välja ett eget minvärde genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Automatiskt intervall på värdeaxeln - välj detta alternativ för att graderingen av intervallen på värdeaxeln automatiskt ska anpassa sig efter maxvärdet.

Kategoriaxel

Automatiskt maximalt värde på kategoriaxeln - välj detta alternativ för att graderingen på kategoriaxeln automatiskt ska anpassa sig efter maxvärdet. Det går att välja ett eget maxvärde genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Automatiskt minimalt värde på kategoriaxeln - välj detta alternativ för att graderingen på kategoriaxeln automatiskt ska anpassa sig efter minvärdet. Det går att välja ett eget minvärde genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Automatiskt intervall på kategoriaxeln - välj detta alternativ för att graderingen av intervallen på kategoriaxeln automatiskt ska anpassa sig efter maxvärdet.

Stödlinjer

Automatisk stödlinjeindelning på värdeaxeln - välj detta alternativ för att få en automatsikt anpassad stödlinjeindelning. Det går att välja ett eget intervall genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Linjetyp - här väljer du utseende på denna linje på värdeaxeln.

Automatisk stödlinjeindelning på kategoriaxeln - välj detta alternativ för att få en automatsikt anpassad stödlinjeindelning. Det går att välja ett eget intervall genom att avmarkera denna parameter och därefter ange önskat värde.

Linjetyp - här väljer du utseende på denna linje på kategoriaxeln.