Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Informationsmenyn > Kalkylator

Kalkylator

Med Kalkylator, kortkommando Shift+F9, går det i valfritt inmatningsfält hämta upp en liten räknare. Denna räknare har tio rader där det går att lägga in olika beräkningar och provräkna. Det går även att ange antal decimaler. Genom att markera en rad i det fönstret och klicka på OK i det fönstret klistras resultatet från den beräkningen in i fältet. Kalkylatorn har också knapparna Avbryt och Rensa. Med Rensa går det att rensa tidigare använda beräkningsuttryck. Rensningen innebär också att kalkylatorn är helt tom vid nästa öppning.