Du är här: Startbok i MONITOR > Modulerna > Egna rapporter

Egna rapporter

I Egna rapporter finns det möjlighet att skapa "egna" beställningsbilder till olika rapporter som skapats för en särskild rutin. Rapporterna anpassas efter eget behov i ett verktyg som heter Crystal Reports och som går att köpa till Sybase Adaptive Server Anywhere.

För att komma åt Egna rapporter, klicka på knappen i Modulmenyn, tryck Ctrl+Alt+E, eller välj modul under Moduler på Fönstermenyn.

På rutinmenyn visas då Egna rapporter-modulen. Initialt innehåller den enbart undermodulen System.

I modulen Egna rapporter byggs rutinmenyn upp för alla olika beställningsbilder och rapporter. Rutinerna Rättigheter och Menytexter i Systemvård används för att lägga upp och få tillgång till den här modulen och rapporterna på rutinmenyn, sedan tilläggsfunktionen installerats med en licensuppdatering.

I ett standardsystem är knappen gråmarkerad på modulmenyn om inte tilläggsfunktionen Egna rapporter är installerad. Ett krav för att få köpa den här tilläggsfunktionen och få tillgång till denna modul är att en eller flera användare genomgår kursen Databasåtkomst 1 & 2 som vi håller på Monitor ERP System AB. Läs mer om denna modul och kursen i handboken Egna rapporter.