Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Funktioner i programfönstret > Att byta bokföringsår

Att byta bokföringsår

Om du använder modulen Redovisning i MONITOR, är det smidigt att byta bokföringsår och växla mellan olika redovisningsmiljöer. Då inga andra rutiner är öppna väljer du Byta bokföringsår… under Arkiv i fönstermenyn. De redovisningsmiljöer som kan finnas i systemet är: Ordinarie räkenskapsår, Periodbokslut, Årsbokslut, samt Historik.

Läs mer om byte mellan bokföringsår under Att arbeta med periodbokslut/bokslut i hjälpen till Redovisningsmodulen.

ClosedAtt byta bokföringsår

1. Stäng alla rutiner i MONITOR, så att programfönstret blir tomt.
  2. Välj Arkiv | Byta bokföringsår... Då öppnas fönstret Välj bokföringsår och en lista visas med de redovisningsmiljöer som finns i det aktuella systemet. Den aktuella redovisningsmiljön är markerad i ljusblå färg. Alternativt kan du dubbelklicka på fältet som visar redovisningsperioden på statusraden för att byta bokföringsår.

3. Markera den redovisningsmiljö du vill växla till och klicka på OK.

Under Inställningar | Anpassa... finns det på fliken Statusrad möjlighet att välja att visa aktuell redovisningsperiod i ett fält på statusraden. Är den parametern satt går det även att byta bokföringsår genom att dubbelklicka i det fältet på statusraden.