Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Funktioner i programfönstret > Att byta företag

Att byta företag

Att byta eller skifta företag till ett annat företag, t.ex. en testdatabas, eller en historikdatabas, går väldigt smidigt i MONITOR. Du väljer ett annat företag under Arkiv | Byta företag… när inga rutiner är öppna.

Här kan du även välja vilket företag som ska aktiveras för dig som standard. Du markerar då först det företaget i listan och kryssar sedan i parametern Vid uppstart ska detta företag aktiveras i fönstret. Inställningarna lagras i den personliga konfigurationsfilen (.ini) i katalogen Monwin\ini.

Det här fönstret kan du även gå till om du vill logga in som en annan användare, genom att kryssa i parametern Logga in som annan användare. Då visas ett inloggningsfönster där du anger ett annat användarnamn och eventuellt lösenord.

Bild på Byt till företag.

ClosedAtt byta företag

1. Stäng först alla rutiner i MONITOR, så att programfönstret blir tomt.
  2. Välj sedan Arkiv | Byta företag... fönstret Byt till företag visas, med en lista på registrerade företag och eventuella historikdatabaser.
  3. Markera den företagsdatabas som du vill arbeta med och klicka på OK. Användaren loggas nu in på nytt i det nya företaget. Detta tar några sekunder.

ClosedAtt välja företag att öppna som standard

1. Stäng först alla rutiner i MONITOR, så att programfönstret blir tomt.
  2. Välj sedan Arkiv | Byta företag... fönstret Byt till företag visas, med en lista på registrerade företag och eventuella historikdatabaser.
  3. Markera det företag som du vill öppna som standard då du startar MONITOR.
  4. Markera parametern Vid uppstart ska detta företag aktiveras. (Gäller bara mig) och klicka på OK. Den parametern är en användarunik inställning och gäller bara för dig som användare.

Det finns en annan likvärdig parameter som gäller för samtliga användare. Den parametern är dock endast aktiv för användare ADMIN. Med den går det att sätta förvalt företag för de användare som inte markerat något företag att aktivera som standard. Sätts ingen parameter alls, är det företag 001 som öppnas som standard.

ClosedAtt logga in som annan användare

1. Stäng först alla rutiner i MONITOR, så att programfönstret blir tomt.
  2. Välj sedan Arkiv | Byta företag... fönstret Byt till företag visas.
  3. Markera parametern Logga in som annan användare.
  4. Efter att du stängt fönstret med OK kommer MONITOR att starta upp inloggningen igen och ett inloggningsfönster visas. Om du även ska byta företag väljer du företag, ange användare och eventuellt lösenord.

Du kan även logga in som annan användare genom att dubbelklicka på användarnamnet längst ned till höger på statusraden i programfönstret.

Det går inte att logga in som annan användare som har integrerad inloggning satt i rutin Användare i Systemvård.