Du är här: Startbok i MONITOR > Programfönstret > Menyer och verktygsfält > Hjälp

Hjälp

Under menyn Hjälp finns funktioner för MONITOR online-hjälp. Den här menyn innehåller de hjälpfunktioner som vanligtvis brukar finnas på hjälpmenyn i ett Windows-program.

Menyn Hjälp.

Hjälp | Innehåll... visar en översikt av online-hjälpen där du kan välja vilket avsnitt i hjälpen du vill läsa.

Hjälp | Hjälp på menyn visar hjälp för menyerna i Programfönstret. Alternativet "Hjälp på menyn" finns endast om ingen rutin är öppnad. Hjälp på menyn når du även med F1.

Hjälp | Fälthjälp (för framtida bruk, används inte i dagsläget).

Hjälp | Fönsterhjälp visar hjälp för det fönster (rutin) som är öppet. Fönsterhjälp når du även med F1 eller Shift+F1.

Hjälp | Instruktion visar instruktioner som du kan skriva för varje rutin. Instruktioner skriver du i rutinen Uppdatera instruktion i Systemvård. Instruktioner når du även med Ctrl+F1.

Hjälp | MONITOR på Internet visar en undermeny med länkar till webbsidor på webbplatsen för Monitor ERP System AB. De alternativ som finns är:

Hjälp | MONITOR på Internet | Hemsida är en länk till Monitors hemsida www.monitor.se.

Hjälp | MONITOR på Internet | Supportsida är en länk till vår kundsupport www.monitor.se/customerweb. Vissa sidor där kräver inloggning*.

Hjälp | MONITOR på Internet | MONITOR Online Support (MOS) är en länk till sidan www.monitor.se/mos där det går att få hjälp via fjärrstyrning av din dator. Fjärrstyrningen görs av Monitors supportpersonal i de fall du behöver hjälp med någonting i MONITOR. För detta alternativ krävs att du har kontakt med supportavdelningen innan fjärrstyring av din dator.

Hjälp | MONITOR på Internet | MONITOR Användarforum är en länk till sidan forum.monitor.se som är ett användarforum för dig som använder MONITOR. I användarforumet kan du delta i diskussioner om olika tillämpningar av MONITOR, få eller ge råd och tips om MONITOR.

Hjälp | MONITOR på Internet | Uppdateringar till MONITOR är en länk till "MONITOR Update" på sidan update.monitor.se där det går logga in och ladda ned senaste uppdatering/patch till MONITOR inom samma release/version. Har du inte fått ett konto och inloggningsuppgifter till MONITOR Update, kontakta Monitor support via e-post support@monitor.se eller ring +46 (0)650 766 03 (tryck alternativ 4 - "Teknik och installation"), för att beställa ett sådant konto.

Hjälp | Om... visar bl.a. information om program- och databasversioner, licens, antal användare, system-Id och installerade anpassningar. Här visas också information om Crystal Anpassningar.

* Inloggningsuppgifter lämnas ut till våra kunder som tecknar support- och uppdateringsavtal. Kontakta vår support på Monitor ERP System AB via e-postadress support@monitor.se eller ring +46 (0)650 766 03, om du inte har tillgång till inloggningsuppgifter eller vill teckna ett support- och uppdateringsavtal.