Du är här: Systemvård > Agenten > Automatkörningar > Allmänt om Automatkörningar

Allmänt om Automatkörningar

Varför denna rutin?

Automatkörningar är en rutin som ingår i tilläggsfunktionen Agenten.

I fönstret Automatkörningar registreras automatkörningar av rutiner. Automatkörningarna delas upp i en eller flera sekvenser. En sekvens innehåller de rutiner som ska automatköras i den sekvensen och i vilken ordning de ska köras. För varje automatkörning går det att ange olika parametrar som ska gälla för den specifika körningen.

Om Lagerställehantering används finns möjlighet att för varje körning i sekvensen välja om alla eller enskilda lagerställen ska omfattas. I rutinen Händelsehistorik loggas lagerställets id.

Rapporter gjorda i Crystal Reports i modulen Egna rapporter kan också automatköras.

Schemaläggning

Automatkörningar schemaläggs med Schemalagda aktiviteter under Administrativa åtgärder i Kontrollpanelen i Windows. Alternativt går det att använda ett tredjepartsprogram för schemaläggningar. Se mer i kapitlet Automatisk körning, under Startbok i MONITOR - Konfigurering och underhåll, angående schemaläggning av en automatisk körning.