Du är här: Systemvård > Agenten > Bevakningsuppdrag > Meddela via

Meddela via

Här väljs det sätt på vilket resultatet ska meddelas när villkoret är uppfyllt. Alternativen som finns är meddela via:

Skapas uppdraget via länkning från annan rutin är alternativet Resultatbevakning förifyllt med adress till den som skapat uppdraget.

Adress

Beroende på vilket val som görs har mottagarfönstret, som öppnas med knappen Adress, olika utseende. I mottagarfönstret för meddela via resultatbevakning kan registrerade användare i MONITOR väljas från listruta. En eller flera mottagare av resultatet kan även anges manuellt.

För alternativet E-post går det att skriva valfria adresser eller hämta befintliga med hjälp av listruta. För nätverksmeddelande är användarkonton registrerade i nätverket valbara via listruta.

För alternativet SMS går det att skriva in valfria mobilnummer eller hämta befintliga via listrutan. Registrerade användare i MONITOR är valbara, som har ett mobilnummer angivet.

Övriga uppgifter som kan anges i mottagarfönstret är ett ämne och ett meddelande, med undantag för alternativen Nätverksmeddelande och SMS, där det bara går att ange meddelande.

För att kunna meddela via SMS krävs ett konto hos en SMS-operatör. Inställningar för denna funktionalitet görs under SMS på fliken System i Systeminställningar.

För samtliga adresseringar gäller (om flera mottagare anges manuellt) att dessa ska separeras med ett kommatecken (adress1, adress2, osv).