Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > SMS

SMS

Under denna sektion finns inställningar som berör SMS-utskick.

Tjänst

Här väljs SMS-operatör för SMS-tjänst. De SMS-operatörer som det i dagsläget finns stöd för i MONITOR är:

Ett konto måste finnas hos vald operatör för att kunna utnyttja deras tjänst. Kontakta någon av operatörerna ovan för ytterligare uppgifter angående SMS-konton.

Se även till att säkerställa att rätt inställningar gjorts här för e-postserver under sektionen Fax / E-post då något av SMTP-alternativen valts, detta då meddelandet skickas till operatören i form av ett e-postmeddelande (till skillnad mot ett HTTP-alternativ som överförs direkt).

Konto/användarnamn

Här anges konto eller användarnamn hos vald operatör. Fältet gäller för SMS Teknik (SMTP/HTTP) och SoftIT.

Lösenord

Här anges lösenord för kontot hos vald operatör. Fältet gäller för SMS Teknik (HTTP), Good Systems och SoftIT.

Tilläggsinformation - Kontotyp / ID

För vissa operatörer går det även att ange tilläggsinformation, som kontotyp eller ett ID. Fältet gäller för SMS Teknik (HTTP) och SoftIT, kontrollera med operatören vad som ska anges här.