Du är här: Systemvård > Allmänt > Blanketter parametrar > Knappen Generera alla blanketter

Knappen Generera alla blanketter

Används Crystal Reports blankettfiler för vissa eller alla blanketter behöver aldrig de blanketterna genereras. Generering av blanketter behöver bara göras för standardblanketterna i systemet.

Knappen Generera alla blanketter skapar en ny blankettfil på databasservern för valt blankettset på företaget, med de inställningar som är satta för respektive blankett. Knappen används vid uppstart av systemet eller om inställningar, som kräver en omgenerering av blanketter, ändrats på flera eller alla blanketter.

Före genereringen erhålls dels en kontrollfråga om generering ska utföras.

Kontrollfråga före generering av blanketter.

Varningsmeddelande om att genereringen kommer att ta en stund.

Genereringen av alla blanketterna tar några minuter att genomföra, om det också är många språk som översättning ska ske till. Det tar dubbelt så lång tid att generera blanketter för två språk än det tar för ett språk. Under genereringen visas ett fönster att generering pågår.

Bild på informationsfönster vid generering av blanketter.

Efter genereringen visas en kontrollfråga att MONITOR behöver startas om för att nya blanketter skall börja gälla. Vid bekräftelse med Ja här kommer MONITOR att startas om.

Bild på kontrollfråga efter generering av blanketter.

Obs! alla MONITOR-klienter måste startas efter en blankettgenerering, så att genererat blankettset kopieras från databasservern till katalogen Monwin på klientdatorerna.