Du är här: Systemvård > Allmänt > Skapa kontoplan > Fliken Importera kontoplan

Fliken Importera kontoplan

I denna flik finns möjlighet att importera en kontoplan från ett annat företag och/eller från ett annat bokföringsår.

I fliken ska först företag väljas som import ska göras från, via knappen Välj företag. En uppkoppling görs då mot den företagsdatabasen. Sedan går det att välja från vilket bokföringsår kopiering ska ske, via knappen Välj bokföringsår.

När uppkoppling till företag och bokföringsår genomförts går det att välja vilka register som ska tas med och ett urval av konton från respektive register. Förutom kontoplan kan kostnadsställen, kostnadsbärare, projekt samt SRU-koder importeras.

Det går även att välja om befintliga gamla konton ska rensas innan importen sker. Under importen går det att se en status på vad som importeras.