Du är här: Systemvård > Allmänt > Skapa kontoplan > Fliken Ny kontoplan

Fliken Ny kontoplan

I denna flik väljs vilken kontoplanstyp som ska användas i systemet.

Innan kontoplanen skapas ska dessutom vissa uppgifter för kontoplanen anges. För konton i kontoklass 3 till 8 anges om bokföring på kostnadsställe, kostnadsbärare och projekt som förvalt ska hanteras. Ska bokföring kunna göras på kvantitet, budget eller med specifikation, anges även detta.